workshop desembrood

Wil je ook een desembrood workshop volgen? draai een keer mee in mijn semi-professionele hobbybakkerij in Aalsmeer!

Tijdens de workshop krijg je uitgebreid uitleg over zuurdesem en alles wat daar mee te maken heeft. Alle aspecten van de desembroodbereiding komen aan de orde;  het maken en onderhouden van een desem, de diverse bloem- en meelsoorten, de autolyse, het kneden, de voorrijs, de stretch&fold methode, het opbollen, vormen, opmaken en de narijs. 

Er wordt gebakken in 2 Rofco B40 steenovens.
Na de workshop kan je ook prima desembrood bakken in je eigen huis- tuin- en keuken oven;
ik leg alles tot in de puntjes uit. 

Je krijgt volop gelegenheid om alle vaardigheden te oefenen, vooral het opbollen en opmaken komen uitgebreid aan de orde. 

Voor de volledigheid wordt ook  de traditionele methode om brood op basis van gist te maken uitgelegd, we maken een deeg met de poolish methode waarmee alle soorten gistbrood gemaakt kunnen worden.

We beginnen om 08.30 uur en om ongeveer 17.00 uur ga je met uitgebreide schriftelijke documentatie en uiteraard een tas vol vers zelfgebakken brood weer naar huis. 

De kosten voor de hele workshop zijn 60 euro inclusief lunch.
Vrijdags is er plaats voor maximaal 2 deelnemers,
op andere dagen van de week maximaal 4 deelnemers.

Een privé workshop voor 1 persoon is ook mogelijk, de kosten hiervoor zijn 85 euro.

Tip: ook leuk om iemand mee te verrassen als (verjaardags) cadeau.
    
kom je van ver? Logeer dan de nacht van te voren in een Bed&Breakfast in Aalsmeer

kijk even op: www.airbnb.nl/aalsmeer

NIEUW: workshop echt frans stokbrood en franse croissants

Aanmelden voor een workshop: stuur me een mailtje: edwinbaktbrood@hotmail.com      

terug naar START